Snabb info

publicerat i Allmänt, frieser;
Pay and riden är över och halva veckan har nu gått. Leia skötte sig jättebra när vi var iväg bortsett från lite småstrul vid lastning men inget allvarligt. Energin var dock inte med alls men de visste jag ju från början. 
Denna veckan får hon i princip vila helt bortsett från en uteritt idag och en promenad på lördag . Detta mest för att hennes huvud ska kunna slappna av då hon blir så rastlös i hjärnan:p
Idag fick hon gsloppera i skogen och klättra lite vilket hon verkligen älskade. Hon är dock lite öm i hovarna tror jag så jag ska ta mig till hööks och köpa ett par boots till henne är tanken:)
 

nervös

publicerat i Allmänt, frieser, häst;
 
I förrgår red jag och mia ut på två glada hästar som fick sträcka ut i alla gångarter på mjuka grusvägar samt klättra över stock och sten i skogen. Igår hade jag en förvirrande men nyttig träning för grymma men överspeedade Thereza som hade hittat nya input i ridningen och var taggad på att lära ut dom. Detta resulterade i en självförtroende dipp på hög nivå där jag var mer förvirrad än ever samtidigt som jag helt förstod vart hon ville komma med allt. Så med facit i hand så var det väldigt nyttigt och något jag defintivt ska fortsätta jobba på och med:)
Nu till dagens nerver som är på utsidan inför morgondagen programträning på Hillersta. Med min förra häst Eiro så visste jag precis vad jag hade att vänta mig när vi åkte iväg men med Leia så kan verkligen vad som helst hända. Mitt största oros moment är hanteringen från marken innan jag fått på sadel och kommit upp för jag vet att när jag väl är uppe och sitter på henne så sköter hon sig eller rättare sagt där är hon mer hanterbar än från marken.
 
Sen är det hela grejjen med dressyren att jag känner mig så oerhört dålig just nu. Jag saknar Eiro nåt så enormt och mitt självförtroende är liksom kaputt. Att Leia sen är inne i en växtperiod gör ju inte heller saker och ting lättare och stundtals känner jag mig mer som en nybörjare än som någon som ridit i snart 17 år.
 
Aja slappna av och andas, lämna tankarna hemma ochha kul....

Vila

publicerat i Allmänt, frieser;

I förrgår när jag red så tyckte jag att jag hamnade på framvalvet hela tiden vilket jag inte brukar göra. Sen var leia väldigt seg och motsträvig vilket verkligen fick mig att börja fundera. Gick in med henne i stallet då jag inte ville bråka med henne och när jag sadlat avoch ställde mig och tittade på henne på avstånd så syntes det ju att hon växt en hel del och att bakdelen är aningen högre än framdelen. Så bortsett från brunst och fällning så har min lilla tös även växtvärk.

Har därför i samråd med min tränare bestämt att hon ska få vila helt nu fram tills onsdag och sen torsdag blir de en lättare uteritt bara följt av en enkel träning på fredag, vila lördag och programträning på söndag. Efter denna veckan kommer hon få 1-3 veckors vila beroende på hur hon känns i kroppen.

Igår drog jag med mig björn till stallet och sen gick vi en promenad med henne. Dennagången skötte hon sig jättebra och stannade bara några gånger men utan bråk och tjaffs.

Idag var Emily på besök en sväng så då släppte jag henne i paddocken en svängså hon fick strosa runt och rulla sig lite:)

Imorgon tänkte jag vår bada henne och sen bara mysa:)