on top of the world

publicerat i frieser;
Efter en tid med motgångar och låga stunder så sitter jag här denna lördag med världens största leende och känner mig som en kung, allt vare en liten häst som heter Leia.
Idag åkte jag till stallet tidigt och borstade och pysslade innan vi gav oss ner till paddocken. Testade och gå vägen förbi valackhagen för och se om hon tycker de känns bättre. Andra vägen stannar hon flera gånger innan vi kommer fram och tycker allt är läskigt men idag när vi bytte väg var hon sååå duktig. Att jag inte tänkt på de tidigare är ju dumt av mig då hon verkligen behöver den där positiva känslan när vi ska till paddocken vilket vi fick till idag.
Väl framme så jobbade jag henne lite från marken först men märkte ganska snabbt att hon var på bushumör så ja släppte henne lös. 
Fortsatte jobba henne genom att gå bredvid henne och öka och minska farten, stanna och backa, gå över bommar och allt möjligt. Hon följde mig som en hund och då tänkte jag att jag skulle testa nåt. Hon stod ungefär 10 m ifrån mig och då ropade jag på henne och började sen springa så fort jag kunde. Leia pep och skuttade, bockade och sprang racerfort med mig. Tvärnitade när jag stannade och gjorde glädje skutt rakt upp i luften. Haha har aldrig sätt nåt så sött och vi lekte i flera minuter . Flög fram sida vid sida som två överlyckliga barn och jag var helt salig. Sen är de så häftigt hur bra hon lyssnar på mig för de räcker med att jag håller upp handen och säger prroo så stannar hon och kommer fram till mig. De här behövde jag , de här behövde vi och fasen så glad jag är över min lilla envisa häst💖💖

Hylinge häst

publicerat i
Efter mycke velande fram och tillbaka har jag bestämt mig för att ha Leia på bete ute på hylinge hos min vän Thereza. Att jag varit så anti mot de innan beror på att de är 30 min bilresa dit ut vilket jag tyckt är för långt när man rider men eftersom Leia ska stå iallafall 1 månad så känner jag att det är de bästa för henne. Där ute har hon full tillsyn dygnet runt i princip och jag vet att hon kommer trivas som fisken i vattnet:)

Igår hade vi en lugn, mysig äta gräs dag i solen men idag ska vi nog utmana oss lite och göra nåt annat:).

Annars då så har jag tränat på bra denna veckan och känner mig ovanligt pigg och fräsh. Skulle kunna springa varje dag bara för att de är så skönt. Idag är de iallafall mage och armar som ska få jobba är tanken men först stallet:)

End with a thank you

publicerat i frieser;
Idag när jag kom till stallet så var min plan att Leia skulle få komma in ovh mysa en stund eftersom de blåste och regnade ute. Leia ville däremot inte komma in. Hon brunstar och kan inte lämna sin pojkvän beuty boys sida. Iallafall inte när resten av flocken ser. När jag börjar gå tillbaka till stallet igen (var i hagen) så såg jag i ögonvrån hur hon tittade efter mig och sen började gå mot mig med spetsade öron. Så fort jag vände mig om spelade hon dock cool och som att hon absolut inte skulle komma fram till mig. Efter några minuter nde jag hennes blöta mule i nacken och glädjen som spred sig i mig då var helt otrolig. Hon hade då gjort ett eget val att gå ifrån flocken och sin pojkvän och komma till mig. Vi stod och myste en liten stund i regnet och bara var. Imorrn tar vi tag i de roliga igen och jobbar lite parelli. Älskade lilla häst 💖
Vill även ta mig tid att tack för de stöttande och uppmuntrande kommentarerna jag får, ni är guld värda💖