första tillbakaslaget

publicerat i frieser;
Efter ca 2 veckors medvind hade jag och Leia igår vårt första tillbakaslag. Dock anser ja de absolut inte vara någons av oss fel utan onständigheterna var inte på våra sida. 

Tisdag och onsdag var de ridläger på smedby vilket gjorde att stallet som brukar va lugnt när jag kommer var fullt med barn istället. Sen fick trollet och Leia gå i en mindre hage då 2 andra ponnysar skulle gå i deras. Detta i sin tur resulterade i en uppstressad Leia mad MASSOR av överskotts energi pga den lilla hagen vilket sen resulterade i mer vild än tam. 

Jag är absolut inte arg på varken Leia eller mig men visst känns de som ett slag i magen när hon är sådär när de gått så bra innan.

Idag får hon vila helt från mig då jag varit på begravning och precis kom hem. Blir intressant och se hur pigg hon är imorrn men förhoppningsvis är de mindre folk i stallet så hon inte stressar upp sig så mycke. 😊

Grym helg

publicerat i frieser, häst;
Min helg och min ledighet har verkligen varit toppen och gårdagen var verkligen helt otrolig. Strålande sol och jag spenderade morgonen på hästryggen.

Först hade jag tänkt att jag skulle promenera med Leia men när jag kom till stallet så kände jag bara att jag vill skritta i det härliga vädret. Sagt och gjort jag sadlade och hoppade upp HELT SJÄLV. Först gick Leia iväg lite men vid andra försöket stod hon blixtstilla medans jag kravlade mig upp. Sen skrittade jag ner tilm dressyr paddocken där jag red lite och testade att trava nåt varv bara för att vi ändå var där och hon skötte sig galant. 

Vi har aldrig ridit i den paddocken innan och visst var hon lite tittig ibland men jätteduktig och jag var helt salig😄

Efter Leia skulle jag rida Karlo en sväng. Först tänkte jag rida dressyr eftersom jag aldrig ridit honom men vädret bara skrek uteritt så jag testade gas och broms på banan innan vi gav oss ut och galopperade i solen😄 
Avslutade med att jogga lång och låg med lite stretching i paddocken när vi kom tillbaka. Så sjukt mysig häst och rida och det var så kul och bara kunna sitta där och njuta. 

Idag fick Leia en vilodag då jag känner mig sjuk men imorrn blir de parelli😄

Grym Söndag

publicerat i Allmänt, häst;
Igår hade jag en av de bästa söndagarna på länge.Var i stallet runt 7 och fodrade och släppte ut Trollet. Sen pysslade jag och myste med Leia i över en timme. Vi betade gräs i morgonsolen , hade en lång borst stund och avslutade med att fläta hennes långa svans . Hoppas att jag slipperett halvt ton lera och taggbuskar i den nu:P
 
Leia är en så himla speciell häst och när jag först köpte henne tyckte jag att hon var lite tråkig och opersonlig. Hon var nästan för snäll mot alla. Jag har alltid gillat hästar som har svårt att lita på folk och till en början tyckte jag att Leia var för opersonlig. Detta har ändrats helt och jag verkligen älskar den där lilla tjejen även om hon ibland är sjukt bitchig haha
 
Sen fick jag ju rida Ellinores fina herre igår, asså vilken häst. Så jäkla maffig och sitta på och det var så roligt att rida dressyr igen och på en häst som kunde allt och som var superkänslig. Jag behövde liksom bara tänka skänkelvikning så flög han fram i det, så häftigt.
Ska bli kul och rida honom när hon är iväg sen,och jag är så tacksam över att ha blivit tillfrågad:)
 
Idag har jag tänkt ge mig ut och skritta Leia själv, får se om jag vågar mig på det när jag väl kommer till stallet men det är planen:).
 
Sen ska jag även rida Karlo en sväng:D massa tid på hästryggen nu och fan va jag älskar det:D..Bästa starten på veckan:D