VI KOM RUNT😄

publicerat i frieser;
Igår bestämde jag mig för att gå kummelby varvet med Leia. Att ta oss runt hela detta varv själva har enda sen jag fick hem henne varit ett av mina mål. Första gången jag försökte själv senast var för ungefär 4 mån sen och då kom vi 1/4 del innan hon blev för uppskärrad. Efter de bestämde jag mig för att inte försöka på ett tag utan ha det som mål att klara innan hon går på bete och se på oss, de gick😊
Många har sagt till mig att jag måste bli tuffare mot henne och säga till henne mer men dessa personer känner inte Leia. 
Leia är ingen häst man kan pressa eller halv tvinga till nåt. Vill hon inte då vill hon inte , är hon rädd så får man acceptera det och låta ta det tid. Ju mer man pressar ju mer blokerar hon och blir sur.
I månader har vi jobbat på tilliten från marken, att hon ska lita på mig på marken och känna sig trygg med mig och igår fick vi kvitto på det. 
Det fanns stunder som hon blev jättestor och blev jätterädd men då lyssnade hon mig och vi tog oss förbi det. 
Leia är inte en lätt häst men jag tror att det kommer vara värt det i längden💖💖

ridit

publicerat i frieser;
Ridit min fina tjej idag och efter att hon fått bralla av sig i paddocken så skötte hon sig riktigt bra:)  
Imorrn och onsdag är det markjobb som gäller och på torsdag rider jag igen:)
Sen är jag även hästvakt åt Linas fina Enya torsdag-lördag vilket innebär 3dagar med ridning😄

seg uppdatering

publicerat i frieser;
Sen sist jar jag hunnit med att rida min galenpanna till häst ( efter att hon fått springa av sig i 20 min) fått paykbryt och vilja sälja henne och gå en mysig promenad utan tjaffs som fick mig och älska henne ännu mer. 
Dagarna med henne är aldrig likadana och även om hon ibland får mig och vilja gallskrika av frustration eller sätta mig ner och stortjuta så får hon mig även och känna sån jäkla glädje och stolthet. Hon är verklingen one of a kind💖