En lugn uteskritt haha

publicerat i Allmänt, frieser;
Igår skulle jag och mickis rida ut en sväng på morgonen och tanken var en lugn tur i morgonsolen men våra hästar ville annorlunda:p.
Vi kom bara 50 m från stallet innan både cas och Leia började takta och studsa omkring och eftersom jag satt barbacka så ville jag inte riskera och flyga av så därför blev det ett pass på banan istället. Leia hade väldigt mycke energi men hon är som tur är ganska explosiv i det hon gör så har hon busat en gång så är de liksom klart sen. 
Fick även rida Cas en sväng och det var sjukt länge sen så väldigt roligt. Ska ha honom på lördag och trimma lite dressyr:)
Idag hade Leia vilodag så hon hjälpte mig mocka hagen ( hon välte kärran 2 gånger) och även rengöra badkaret. 
Imorrn står uteskritt på schemat och på fredag har vi vår första träning😀
 
 

Inkörning påbörjad

publicerat i Allmänt, frieser;
Jag bestämde mig tidigt för att jag ville försöka ge mig på att köra in Leia. Detta eftersom friesern i grund och botten är en körhäst och är framavlad för just detta. Visst är hon snygg o dressyren också men körningen och tömkörningem är nåt jag verkligen vill kunna göra med henne även om det inte kommer bli varje dag så vill jag kunna göra det.
Igår kom elin ut för första körlektionen. Vi började med att sätta på henne alla saker så som sele, svanskappa osv. Leia som aldrig haft nåt sådant på sig var jätte duktig och det var först när vi skulle ut från stallet som hon blev lite rädd då hon märkte att det satt saker både bakom och under rumpan på henne. Jag var ganska nervös hur det skulle gå eftersom hon tidigare varit ganska bakskygg men det räckte med att vi gick över stallplanen så var all räddsla som bortblåst. 
Väl i paddocken så skötte hon sig så himla bra och man verkligen såg hur kul hon tyckte de var. Hon både travade och galopperade med selen på även fast hon först tyckte de var lite konstigt.
Vi avslutade passet med att låta henne dra en sockerbit efter sig och hon betedde sig verkligen som om hon aldrig hade gjort något annat. 
Arbetsmoralen och glädjen i denna lilla häst är helt otrolig och hon verkligen älskar att lära sig nya saker.
Ska bli kul och se hur detta blir 😀
 

senaste dagarna

publicerat i Allmänt, frieser;
Hej på er och förlåt för dålig uppdatering de senaste dagarna jag har verlkligen inte haft tid för bloggen. Leia har jobbat på bra de senaste dagarna men eftersom jag just nu är utan sadel (den är iväg och breddas) så blir det en hel del markjobb. I måndags red jag barbacka på banan i tisdags flummade vi runt på smedby och tittade på saker och igår tömkörde jag själv för första gången. Det var väldigt vingligt och absolut inte så snyggt som när elin gör de men de gick:)
Idag fick hon en vilodag och bara gå i hagen då jag har mens verken från helvetet verkligen och kan knappt röra mig. Imorrn blir det en uteskritt med lina och Enya och på lördag kommer Elin och besöker oss igen då vi ska börja köra in henne. Är sjukt peppad inför att göra de och det ska bli så himla roligt:D
 
Nästa vecka har jag fått tillbaka min sadel så då blir det mer ordning på saker och ting och lättare att lägga upp en planering:)