sadel

publicerat i Allmänt, frieser;
Hallo på er .
Äntligen är det lite svalare väder här så man inte behöver oroa sig för att hästarna ska få värmeslag. Förra veckan var det konstant över 25 grader så leia gick bara pass i skogen. Red även miami en dag och camino 3 dagar men då tidigt på morgonen innan det blev allt för varmt.
Denna veckan är ju vädret mycket bättre så Leia har gått 2 pass på rad på banan och imorrn blir det uteritt följt av 2 dagars vila och sen får jag se hur helgen ser ut:)
Jag sitter lite i skiten när det gäller hennes sadel då jag tror att den är för trång för henne just nu. Jag köpte den ju i höstas men hon har blivt så myket bredare och större sen dess så jag får lite känslan av att den klämmer på henne.
Red i sadeln igår och hade noll framåtbjuding , eller jo lite kanske men inte alls den power som jag vet att hon har inom sig. Testade därför att rida i min barbacka padd idag för att se om hon rörde sig annorlunda och shit vilken skillnad det blev. Vet ju inte om jag inbillar mig och hon bara var pigg menhon rörde sig helt annorlunda.
Aja får klura på sadel kruxet en stund till...
 

uteritt i solen

publicerat i Allmänt, frieser, häst;
 
Igår började jag morgonen med en timmes uteritt med min fina vän lina och Enya. Vi galopperade i skogen,hoppadesmå stockar och pratade om livet i allmänhet. Jag är verkligen lyckligt lottad som lärt känna så fantastiska människor sen jag flyttade till smedby. Vänner jag aldrig någonsin haft och som jag inte ens trodde man kunde hitta. Oerhört tacksam och lycklig över att jag som snart 30 åring kan säga att jag har vänner. Inget speciellt för andra kanske men så jäkla speciellt för mig<3
 
 

Länge sen

publicerat i Allmänt, frieser;
 
Sen sist jag skrev har Leia och jag hunnit med en hel del. Vi har förutom härliga uteritter , hoppning på både gräs och sand även varit hos tandläkaren och travat med vagnen.
Alla dessa moment sköter hon med bravur och jag är så stolt över henne så det finns inte. I söndags travade hon för första gången någonsin med vagnen och det var så okomplicerat. 
Allt jag gör med henne får mig att må så bra även om jag ibland även vill slita mitt hår så är det värt det varje gång. 
Igår började vi morgonen med att skutta och rida lite på gräsbanan innan vi åkte till tandis då jag ville kolla upp hennes mun eftersom det händer så mycket där. 
Alla tänder såg fina ut och som jag misstänkte så hade hon 3 olika tänder som var i olika växtfaser i munnen därav att det kliar så innerligt där innen. Hon går även och biter sig i höger kind så vi ska tillbaka om 6-8 månader för att se så det inte blivit värre. 
Vi pratade även om upplägget ridmässigt och så jag har med henne och jag fick bara positiv respons över mitt sätt att arbeta henne vilket verkligen känns skönt. 
På kvällen var jag även och tittade på en sommarhage till henne så nu känns det verkligen såå bra:D
Idag blir det uteritt med lina på morgonen<3